tisdag 1 februari 2011

- Genuina svenskar?

Idag är början på vårat äventyr, första etappen avklarad: Stockholm - check!

Vi satte oss på planet mot Stockholm 10.15 och sa ett sista farväl till Norrbottens snölandskap.


Flygresan gick smidigt och bra. Vi slocknade både på direkten. Väl framme låste vi in våra backpacker-ryggsäckar på Arlanda och tog sedan pendeln mot Haninge för övernattning. På t-centralen fick vi höra "excuse me, do you speak swedish?", när vi vände oss om fick vi se en väldigt fin dam. Hon upprepade frågan fast på svenska. Vi svarade väldigt luddigt "ja"."Är ni genuina svenskar?" frågar hon sedan. "ehh... nja jaa". Den fina damen mumlar något om att hon jobbar med olika språk och går sedan vidare till bänkgrannen bredvid oss och frågar henne samma sak. Allt gick så fort att vi inte fattade vad som hade hänt, förrän vi satt på pendeln mot Haninge.
Redan i Stockholm sticker vi ut i mängden med vår groteska klädsel - lager på lager, regnjacka, joggingskor, fingervantar och stora ryggsäckar.

Ikväll tar vi det lugnt hos Kickos faster. Tanken är att vi ska lägga oss tidigt för att vara utvilade tills imorgon då vi kl. 10 beger oss mot Arlanda igen. Då börjar etapp nummer 2 - att ta flyget mot London, och sedan vidare mot Nairobi.

Tjo tjej leverpastej!

/Kicko och Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar