torsdag 3 februari 2011

The calm after the storm

Vi tar tillbaka att dagens drama var att vi tryckte fel på självincheckningen, det var bara början...
Halv 3 går vi mot säkerhetskontrollen, då vi till vår fasa ser att vårt flyg är inställt! Förvånade blir vi men håller oss ovanligt lugna, (bra jobbat Hanna och Kicko!). Vi får hjälp av en snäll personal som fixade så vi kom med nästa plan mot London, som gick en timme senare. Oturligt nog behövde hon boka om hela vår biljett och det betydde att vi inte skulle få åka hand i hand på flyget till Nairobi. Lite smått sura för det gick vi i alla fall igenom säkerhetskontrollen och köpte på oss lite tröstgodis.

Väl framme på Heathrow följer vi skyltarna som ska ta oss till vårt flygplan mot Kenya... trodde vi. Glada och kaxiga att vi hittar på stora Heathrow sätter vi oss på bussen som tar oss till terminal 4, går igenom säkerhetskontrollen, åker upp för rulltrappan och tar sikte mot avgångstavlan. Strax innan vi tittar upp på tavlan kläcker Hanna ur sig "det var ju lättare än vi trodde att hitta här". "Peppar peppar, ta i trä" I panik hittar vi inget trä och struntar i det och tittar upp på tavlan. Vårt plan är inte med! What?! vi undrar vad som är fel och går till informations-disken. Vi hade gjort den typiska klassiken att titta för fort på tavlan. Det visade sig att vi hade följt skylten "Kenya airways" vilket ju låter logiskt, kan man tycka, men vi skulle åka med Virgin Atlantic, vilket alltid flyger från terminal 3. "Bra jobbat!" Så småningom hittade vi i alla fall rätt, och säkerhetskontroller fick vi det dubbla av.

Inne på terminalen hade vi en timme att roa oss innan det var dags att gå på planet. Det löste sig så vi fick sitta bredvid varandra, det var en snäll man som ville byta plats med oss. Trots alla "hinder" löste sig allt och vi har fått ett gott skratt.

(Tyvärr gick det inte att ladda upp bilder, men om vi har tur med internet så kan det komma upp senare.)

/Kicko och Hanna

1 kommentar: