torsdag 27 januari 2011

6 dagar kvar!

Nu är det bara 6 dagar kvar tills vi åker. Som sagt så känner vi oss klara inför resan så nu går vi mest bara runt och väntar ut tiden. För att få tiden att gå och samtidigt ”förbereda” oss så har vi laddat upp med filmer som utspelar sig i länderna vi ska besöka – Kenya, Uganda och förhoppningsvis Rwanda. För två dagar sedan såg vi Den vita massajen, som utspelar sig i Kenya. Mitt i filmen lovar vi varandra att vi till varje pris måste få hem den andre om det oturligt nog skulle vara så att någon av oss råkat titta in i en massajs ögon (som f.ö. Kickos mamma noga påpekat att vi iiiinte får göra), för då är man nämligen fast. Tur att vi bara ska göra ett kort besök i Nairobi, långt ifrån den kenyanska bushen.

Igårkväll satt vi bänkade framför The last king of Scotland, som handlar om Uganda och tiden då Idi Amin var diktator i landet. Vi har läst på en del om landet men en film gör all fakta lättare att förstå. Det känns som man fick en klarare bild av hur det var i landet på 70-talet. Bra film, se den! 

Ikväll planerar vi att se Hotel Rwanda som skildrar det folkmord som skedde i Rwanda 1994. Som vi skrev i förra inlägget så kanske det blir så att vi får besöka Rwanda några dagar. Men det är något vi får reda på när vi väl är på plats i Uganda.


Så detta är alltså vad vi sysslar med på kvällarna. Nu vet ni det :)

/Hanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar