tisdag 18 januari 2011

-Finns det ens någon information om Uganda?

Idag är det exakt 14 dagar tills vi befinner oss i Stockholm, att sitta och vänta på att dagen ska komma är riktigt jobbigt, under tiden försöker vi förbereda oss på olika sätt.
Att hitta information om Uganda är som att hitta en nål i en höstack, det finns nästan inga böcker om Ugandas kultur, mat, upplevelser, religion, ja sånt där som man vill veta innan man reser in i ett land. Men här kommer lite rolig och intressant fakta:

Huvudstad: Kampala
Statsskick: Republik
Officiellt språk: Engelska, men pratar även Swahili och Luganda
Religion: Katoliker, Protestanter, Muslimer
Antal invånare: 32,4milj
Viktigaste export varor: Kaffe, fisk, fiskprodukter,te,bomull,blommor,guld
Valuta: Shilling (UGX) 10kr motsvarar ca: 2800 UGX






Klimat:Uganda har varmt klimat året om. På dagtid är det omkring 25-27 grader och på natten kring  20 grader. Uganda har två årstider, dry season och rain season. Det är som varmast mellan december-februari, regn kan komma rikligt i april-maj och i oktober-november men solen finns alltid där.


Så vi hinner ju uppleva båda årstiderna, ner med regnkläder i väskan!

Mat och dryck: Oftast äter man 2 ggr om dagen, lunch och middag, till frukost dricker man te eller äter lite gröt.  Det är vanligt att maten tillagas över öppen vedeld. Populär mat är Matoke som är en gryta gjord på bananer, Hirsbröd, Cassava, söt potatis, kyckling och biff grytor. Apelsin, papayas, citron och ananas odlas och konsumeras rikligt. Nationaldrycken är Waragi, ett bananbrännvin.


Igår tog vi våran andra Malariatablett och än  länge så mår vi bra ( tror vi).

/Kicko och Hanna

1 kommentar:

  1. Åh vad intressant med maten ni ska få prova på. /Karina

    SvaraRadera