onsdag 12 januari 2011

-Kristina, ni har inte råd att vara naiva!

Det första vi vill säga är att vi ber er ha lite förståelse med att det går lite trögt med inlägg, här kommer några perfekta ursäkter för det:
-Både jag och Hanna suger med allt som har med blogg att göra!
- Idag är det bara 20 dagar kvar till avresa och vi är stressade!
-Ibland är det svårt med att komma på inlägg!


Men efter några samtal från min kära mor att vi måste uppdatera för att det är så många som vill det så ska jag och Hanna försöka skärpa till oss.


Som sagt det är mycket förberedelser nu speciellt när det är så nära till avresa, vi har ju haft ett evigt tjatande om vaccin hit och vaccin dit men det är för att när vi valde landet Uganda så visste vi inte att vi skrev under vår "dödsdom", det är så många saker vi måste tänka på, från sjukdomar till giftiga kryp. Antingen så kommer vi hem brunbrända, pigga och friska eller brunbrända, utmattade och sjuka, men hej det är ju en utmaning.


I måndags så tog vi våran första malaria tablett för att se om vi skulle få några jobbiga biverkningar av den.
Det finns 3 olika malaria profylax, Klorokinfosfat som man äter några dagar före och fortsätter 4 veckor efter ut-resa,, Malarone påbörjar man 1 dag innan resan sen äter man 1 tablett daglien och avslutar 1 vecka efter ut resa,  vi äter Lariam som man påbörjar minst 1 vecka innan resa och sen tar man 1 tablett i veckan och avslutar med att äta det 4 veckor efter ut resa.
Vi var oroliga att vi skulle få biverkningar eftersom det är en ganska stor procent att man brukar få det av Lariam, men hittills mår vi bra "peppar,peppar".


Packning för 3 månader ska rymmas i denna vackra väska.

/Kicko



1 kommentar: