söndag 27 mars 2011

Planerings möte

I onsdags  så hade vi ett möte med  läraren Seka Sylvester som är projektansvarig här. Skolan har olika projekt i rullning. Ett av projekten är att varje volontär som har varit här har planterat ett eller flera träd som dom fått välja, det blir som ett minne och en gåva till skolan. Även vi ska göra det och vi har bestämt oss för att plantera en fruktträdgård med mango och apelsinträd. Men mer om det får vi veta till veckan. Ett annat projekt dom har är att man kan skaffa sig ett fadderbarn som man sponsrar, alltså man betalar skolavgiften ooch har lite kontakt  med barnet för att se hur det går i skolan osv. Även detta ska vi välja, när vi har valt var sitt barn så kommer vi få följa med och besöka barnets familj för att "lära känna" dom och barnet, sen kommer barnet skriva två gånger om året ett brev och rita en teckning.

Eftersom det inte är många veckor kvar nu på projektet så har vi börjat planera en avskedsfest för alla som bor på skolan, elever, lärare, nunnor och all annan personal. Det blir en fest för ca 250 personer med tårta och läsk, det är inte varje dag man planerar en sån stor fest och det kommer bli den första avskedsfest som volontärer har anordnat.

1 kommentar:

  1. Back in black??!! You seem to have well-paying sponsors! Just kidding för att Marie hade skrivit att de inte hade det så bra med pengar.
    I really liked to sponsorship of a child for each volunteer. That connects people from different continents together, while in real life it seems unlikely to come so close to each other.
    Wish you both all the best
    MVH
    ...

    SvaraRadera