söndag 1 maj 2011

Släkten är värst!

Nu är vi inne på vår sista vecka här på projektet och vi kände för att göra något speciellt för hela stora tjocka "släkten" här. Därför anordnade vi först ett stort tårtkalas för ca 200 barn på e.m där barnen hade förberett sånger som handlade om att vi skulle åka och det hölls även några tal från head teacher, vår mentor och ett par elever. Kalaset blev inte så glatt som vi hade tänkt oss, både vi, barnen och Sister Reginah fällde en tår. Det var först nu som det verkligen började kännas att vi snart lämnar det som varit vårt hem i nästan 3 månader.






Senare på kvällen var det kalas för den äldre generationen i familjen, dvs lärarna, nunnorna och supporting staff. Under vår tid här på projektet har vi gång på gång behövt skämma ut oss inför en stor skara folk och nu såg vi ett tillfälle att ge igen. Vi delade in 12 lärare i två lag - lag Sr Reginah och lag Sr Sarah. Dagen innan fick de i uppdrag att sätta ihop ett sång- och dansnummer med utklädnad, som senare skulle visas upp på festen. För att göra det hela lite extra roligt hade vi köpt in maskeradmasker som alla var tvungna att uppträda i.

Först ut på scen var Sr Sarah´s lag som gjorde ett bra framträdande med roliga rörelser och bra sång. Som avslut sjöng de "skala banan" fast "skala matoke" istället. Sedan var det Sr Reginah´s lags tur. De hade ett hejdundrande nummer med riktigt bra utklädnad, bra dans och sång. Sr Sarah´s lag såg hur bra det andra laget var och tog till desperata metoder, de klädde ut en manlig lärare till nunna och gjorde en parodi på Sister Reginah. De övriga i laget var bla utklädda till "the swedish twins" och några elever. Helt klart bäst i laget var nunnan. Klockrent! 
Trots att deras sista minuten-show var riktigt bra så slutade Sr Reginah´s lag som segrare. Som typiskt svenskt pris gav vi dem varsin godispåse. 

Lag  Sr Sarah

Lag Sr Reginah

Lag Sr Sarah

Resten av kvällen bestod av tal, dans, mängder med mat (tro det eller ej, men denna gång åt vi allt med bara våra händer, score!), tårta och till vår stora förvåning, presentutdelning till oss. 

En väldigt lyckad e.m. och kväll med både glädje och skratt men även sorg

1 kommentar:

  1. I read that you guys were back home.
    Nice goodbye party!
    Nice eating skills!
    Nice skala sista matoke!
    MVH...

    SvaraRadera